Contactpersonen

Waarom kiest u voor Bedrijventerrein BCT?

    Hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein.
    Centrale ligging en logistiek knooppunt.
    Synergie & Symbiose, Het bedrijventerrein waar bedrijven zitten die een win-win situaties kunnen creëren door samenwerking.
    Groen in alle opzichten.
contact opnemen

De eerste schop in de grond bij Business Centre Treeport

26 februari 2019
De eerste schop in de grond bij Business Centre Treeport
Na jaren van voorbereiding is het dan zover. Het terrein van Business Centre Treeport is bouwrijp en de eerste toekomstige gebruikers van dit centrum werken hard aan de plannen om in de loop van het jaar te kunnen starten met de bouw en aanleg van hun nieuwe locatie op het bedrijventerrein. Dit moet de plek worden waar alles rondom boomteelt samenkomt. En daarom is ook nagedacht over de locatie; langs de snelweg A16/E19, precies op de grens van Nederland en België. Juist deze grensstreek is al decennialang een bloeiend centrum van boomkwekerijen en handel in planten.

Het Business Centre versterkt deze economische tak. Door kennis, kunde en ondernemerschap op dit gebied samen te brengen. Letterlijk, want bedrijven en instellingen die met elkaar te maken hebben, worden elkaars buren.

Het magnifieke multifunctionele gebouw (E&E) en de praktische Treehub vormen het hart van Business Centre Treeport. De Treehub is het logistieke centrum. Hier komt de handelswaar uit alle hoeken van het gebied samen, om er met efficiënt ingedeelde vrachtauto’s weer uit te verdwijnen. Het multifunctionele gebouw is niet enkel een plek om alle mooie teelt uit de regio te promoten, maar ook een kenniscentrum. Onderwijsinstellingen bundelen er hun expertise, verrichten onderzoek en leiden mensen op voor de toekomst.

In de omliggende regio blijven de kwekers op hun eigen percelen en in hun eigen kassen doen waar ze goed in zijn: prachtige planten grootbrengen. Alles wat met de verhandeling van die planten te maken heeft kan wél op Business Centre Treeport terecht. Leveranciers, machinebouw, transport, tuinbestrating, dienstverlening; de sector is breed. En een plek op het Business Centre Treeport betekent een unieke kans om in de buurt te zitten van heel veel samenwerkingspartners. Maar let op: alleen ondernemingen die écht toegevoegde waarde leveren aan elkaar en de boomteeltsector, mogen zich vestigen. Door die afbakening houden we deze unieke bedrijvenzone middels een thematisch filter speciaal en waardevol.

Natuurlijk ziet het er ook groen uit. Hoe kan het ook anders, met al die plantenspecialisten? De passant op de snelweg ziet geen blokkendozen, maar een aantrekkelijk gebied dat meteen duidelijk maakt waar het hier om draait: planten! En groen staat hier ook nog eens voor duurzaamheid. Business Centre Treeport gaat innovatief om met energie en materialen en voor dit bedrijventerrein wordt de natuur zelfs uitgebreid.

De uitgifte van percelen op het Business Centre Treeport is inmiddels gestart. Meer informatie kunt u vinden op www.businesscentretreeport.eu
 
 
© 2022 - Bedrijventerrein Business Centre Treeport - Sitemap - Disclaimer - Privacy Verklaring