Contactpersonen

Waarom kiest u voor Bedrijventerrein BCT?

    Hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein.
    Centrale ligging en logistiek knooppunt.
    Synergie & Symbiose, Het bedrijventerrein waar bedrijven zitten die een win-win situaties kunnen creëren door samenwerking.
    Groen in alle opzichten.
contact opnemen

OVEREENKOMST VAN AANNEMING GETEKEND: BOUW ROOTZ KAN VAN START

7 juli 2023
OVEREENKOMST VAN AANNEMING GETEKEND: BOUW ROOTZ KAN VAN START
Na een maandenlange intensieve selectieprocedure, is de aanneemovereenkomst voor de bouw van Rootz – het kenniscentrum dat op Business Centre Treeport in Zundert zal verrijzen – getekend. Dat betekent dat er kan worden gestart met de realisatie van het centrum. Een bijzondere mijlpaal, waarbij nog stil zal worden gestaan. 
 
Selectie van de aannemer
Om tot de juiste aannemer te komen voor de bouw van kenniscentrum Rootz, is een uitvoerige selectieprocedure gevolgd. Hiermee werd eind 2022 gestart; drie bouwbedrijven kregen toen de mogelijkheid om zich via een pitch te presenteren. Een breed gezelschap was hierbij aanwezig en beoordeelden de pitches op veel verschillende punten. Daarna volgde de mogelijkheid om een schriftelijke aanvulling te doen op de pitch. 
 
Uiteindelijk is na een aanvullende pitch gekozen voor Moeskops’ Bouwbedrijf BV. Hiermee werd een bouwteam gevormd, zijn de grote lijnen uitgezet, kwam er een voorlopig ontwerp, werd de vergunningsaanvraag uitgezet, is het ontwerp definitief gemaakt en kunnen we nu ook daadwerkelijk starten met de bouw. Naar verwachting zal het kenniscentrum over een jaar casco plus worden opgeleverd. In de tussenliggende periode zal uiteraard worden doorgewerkt aan plannen voor de inrichting van gebouw en het omliggende terrein.
 
Innovatief, circulair en duurzaam
Het kenniscentrum zal één van de belangrijkste onderdelen zijn van Business Centre Treeport (BCT) in Zundert. Het BCT wordt het hart van de Europese boomteeltsector en dit kenniscentrum wordt weer het hart van het bedrijventerrein. Het is gepositioneerd in een hartvormig park (50% aan Nederlandse zijde en 50% aan Belgische zijde) met een rand van bomen. Het zal innovatief zijn, circulair en duurzaam. 
 
Het gebouw wordt een multifunctionele accommodatie (MFA), met daarin ruimte voor diverse gebruikers. Dankzij de modulaire structuur is het mogelijk om verschillende indelingen te realiseren. Denk aan een restaurant, expositieruimte (boomteelt), flexibele kantoorruimten, studieruimten, leslokalen en laboratoria. De ambitie is om een circulair gebouw te realiseren, opgebouwd door middel van een duurzame houten constructie. Daarnaast worden er biobased en plant-based materialen toegepast. De relatie met de boomteelt is zichtbaar in het grote atrium, waar ruimte is voor bijzondere bomen, die door het hele gebouw zichtbaar zijn. De (groene) buitenruimte zal onder meer voorzien worden van proefvelden, een helofytenfilter en een kas en klimaatkamer. 
 
Het kenniscentrum zal geschikt gemaakt worden om sectorgerelateerde activiteiten te faciliteren. Hierbij valt onder meer te denken aan plantonderzoek, vertical farming, onderzoek naar inhoudsstoffen, robotisering, energie en biobased bouwen, bodem- en wateranalyses en nog veel meer.
 
Speciaal moment tijdens GrootGroenPlus 2023
Dat nu écht gestart wordt met de bouw van Rootz is natuurlijk een belangrijke mijlpaal in het hele ontwikkelingsproces van BCT. Het wordt een bijzonder gebouw, waarin opdrachtgever en opdrachtnemer elkaar vinden in materiaalkeuze, het innovatieve aspect én de verbinding met de boomteelt en regio. 
 
Tijdens de ondertekening door Marcel Oerlemans namens Moeskops’ Bouwbedrijf BV en Chantal van Kuyck namens Treeport BCT Partners BV werd al gemeld dat het reden genoeg is voor een speciaal moment. Dat zal plaatsvinden tijdens de 33e editie van vakbeurs GrootGroenPlus van 4 t/m 6 oktober, dé beurs voor professionals in het groen, waarbij de hele sector aanwezig is. Meer informatie over dit moment van samenkomst volgt binnenkort. 
 
 
© 2024 - Bedrijventerrein Business Centre Treeport - Sitemap - Disclaimer - Privacy Verklaring